Бесплатна регистрација како приватен корисник

Бесплатна регистрација како комерцијален корисник

Ако само сакате да ја користите вашата клиент сметка во Grand-водич приватно, тогаш влезете тука како приватен корисник. Ако исто така сакате да ја користите вашата корисничка сметка за деловни цели, најавете се како комерцијален корисник или претворете ја вашата приватна корисничка сметка во комерцијална корисничка сметка.

Ако сакате да ја користите вашата корисничка сметка на Grand Guide за деловни цели, најавете се овде како комерцијален корисник.

Нова регистрација:


Отпечаток за рекламите на вашата компанија и контакт со други корисници:

Пример: Muster GmbH или Mustername eK

<strong>Овластен претставник:</strong> <br /> Информации за лицето на претприемачот или за законски застапник на компанија.

<strong>Име / Презиме:</strong> <br /> Можете да ги објавите вашите реклами без да го спомнете вашето име и презиме. Поздравувањето, името и презимето не се прикажани во огласот за продажба. Сепак, тие мора да бидат објавени на уредниците за публицитет од правни причини.

<strong>Поштенски код / ​​PO Box:</strong> <br /> Не внесувајте адреса на поштенско сандаче. Можете да го додадете вашето сандаче по пријавувањето во областа за корисници под &quot;Мои податоци&quot;.

(Регистрирај се суд)

(пр. HRB 12345)

(на пример, на Berufsaufsichtsbehörde или Berufskammer)<strong>контакт информациите на компанијата:</strong> <br /> Можете да ги проширите вашите податоци за контакт по пријавувањето во областа на клиентите под &quot;Мои податоци&quot; со времето на отворање, почетната страница и правните информации.

Внесете ги вашите телефонски, факс и мобилни броеви според следнава шема: &quot;код на земјата&quot;, на пр. &quot;Германија&quot; / &quot;област код&quot;, на пр. &quot;Берлин&quot; / вашиот број: +49 / (0) 30 / 12345678. Остави ги + и водечки 0 од кодот на кодот нема.

Вашата е-поштенска адреса ќе се појави само во вашата реклама, ако самиот сте ја специфицирале.

Вашето корисничко име ќе биде прикажано на други корисници.


Вашата презентација на интернет:

https://www.grand-guide.com/shop/ihrfirmenname*

* Според оваа или слична шема. За оваа намена исто така може да се користат и други интернет адреси на порталот.Компанијата индустрија:*

Аукциони куќи | Галерии | Уметност и антиквитети

Аукција куќи | Pawnshops | Аукционерот
Премиум галерии / Премиум антички магазин
Галерии | Античка трговија | Уметност трговија | Антиквариан | врамување
Почитувани уметници / Слободни уметници / Уметници Ателје и работилници
Реставрација | експерти за уметност

Трговија | Изнајмување | Поправки на стока

Облека | Додатоци | Чевли | Кожни производи | багаж
Накит | Продажба на мало на накит и сребрени садови | Поправки на предмети од скапоцени метали
Домашни додатоци и украсни предмети изработени од порцелан, стакло, метал, камен и дрво | Прибор за маса | прибор за јадење
Кујнска опрема | апарати за домаќинство
Апарати за домаќинство Насловна Текстил | Ткаенини | Мебел покрива | завесите
Мебел продавници Трговија со домашни и канцелариски мебел | Лампи | Трговија со теписи | Трговија со мебел
Апарати за домаќинство | Компјутер / Електроника | телекомуникациска опрема
Поправка на апарати за домаќинство, предмети за домаќинството, обработка на податоци и телекомуникациска опрема
Храна | Пијалаци | тутун
Аптеки | Оптиметар | медицински и ортопедски производи
Парфем | производи за лична нега
Книги | Аудио книги
Канцелариски | Училишни и канцелариски материјали | Списанија и весници
Играчки | модел
Музички инструменти | Музика | CD | евиденција
Спортски продавници Отворен | Трекинг | изнајмување
Лов, спортски и огнено оружје
DIY продавници | Градина пазари | Трговија на градежни материјали | Изнајмување на градежни машини и опрема
Материјали за домашни миленици | животните
Изнајмување машини, опрема и подвижни предмети (со исклучок на моторни возила и градежни машини)
Автомобили и мотоцикли - Трговија, изнајмување, одржување и поправка (Користени автомобили: возила | Превозници | Р.В. | Каравани | Гроздобер автомобили | Комерцијални возила / Камиони | Градежни возила | Приколки | Додатоци | Автомобилски геодети)
Велосипед - трговија, изнајмување, одржување и поправка на велосипеди | Велосипед додатоци
Брод - трговија | Јахти | Изнајмување изнајмување на вода Едриличарски школи | Бродоградба | Бродоградилишта | додатоци
Авиони - трговија, изнајмување, сервисирање и поправка (нови и користени): едрилици | Моторни авиони | Авиони | Хеликоптер | Падобрани | Морнар на змеј | Додатоци | Брокер на авиони | геодет
Продажба на мало на горива
Друго - мало

Занаетчиство / Занаетчиство / Дизајнер | поправки

Метални работници / Бравари / Брави во внатрешноста Ковач / уметнички градилиште Farrier. | Голема фалсификување Шпенглер / водоводџија / Flaschner / Blechschmiede | Оруженосец и мечувалец | gunsmith
Столари / Столари | Столари / Столари / Внатрешни работи | Мебел кабинет / мебел кабинет Точила / внатре | Паркет слоеви / внатрешни работи Ткаечки работилници - [Ресторани → Уметност и антиквитети]
Уболист | внатрешни работи
Електричари / Електричари / Електроника / Електроника Електрична инсталација / системска инсталација
Седишта / Саднило | возило Sattler
Изградба на објекти / Bautischlerei / прозорци и конструкции на врата / столарија / покриви / Bauspenglerei / зграда бравар / скеле / ​​бојадисување / застаклување / штуко работа / поставување плочки / оџак конструкција
инсталатерски
градежништво
Слайси / Слајси | Kunstglasereinen | Стаклени / стакло Стакло мелење | Стакло скулптори / стакло гравери | Стакло сликар / емајл сликар

Индустрија | големите компании

Производство на храна и добиточна храна
Производство на облека | Кожна облека | Производи од крзно | Текстил и кожни дизајнери | Моден дизајнер / ентериер
Производство на текстил | Вебер / внатре
Производство на обувки, производи од кожа и кожа (со исклучок на производство на кожна облека)
Производство на накит, монети и слични производи / Златни и сребреници / производители на накит
Производство на керамички и порцелански производи | Грнчари / Потери / внатре. | Производи од порцелан | Порцелански сликар / ентериер
Производство на стакло / стакло / стакло мелење / стакло сликарство / внатрешни работи
Производство на мебел / тапациран мебел / решеткасти рамки / душеци / градинарски мебел / канцелариски мебел (за приватна | професионална / гастрономија)
Производство на играчки
Производство на музички инструменти
Производство на дрвени производи / Столари / Столари / Купер / Купер / Врамување / Паркетлер
Производство на печатени материјали; Дуплирање на снимени звучни, слики и медиуми за податоци
Производство на плетен, плетен и плута стока / кошница креаторите / четка одлуки / внатрешни работи
Производство на механичка пулпа, целулоза, хартија, картон, картон и производи од нив Хартија артист / во
Производство на спортска опрема
Производство на метални производи / уметнички ковачи
Производство: производство на метали и обработка на метал (валаници) / леарници
Производство на опрема за обработка на податоци, електронски и оптички производи
Производство на електрична опрема
Машински факултет: Производство на машини за земјоделство и шумарство
Машински факултет: Производство на не-индустриски машини
Машински факултет: Производство на машински алати
Производство на моторни возила и делови од моторни возила
Производство: бродоградба и бродоградба
Производство: изградба на железнички возила
Производство: Воздухопловна конструкција
Производство на воени возила со тркала и гуми
Производство на мотоцикли (мотоцикли), велосипеди, возила за лицата со посебни потреби
Производство на медицински и стоматолошки апарати и материјали
Производство на други производи
Снабдување со електрична енергија и снабдување со енергија
Производство: преработка и преработка на камења и природни камења / каменорези / дела од вештачки камења / вештачки каменни мрежи
Производство на бетонски, цементни и варовнички производи
Производство: Рударство и екстракција на камења и земја
Производство: фабрика за коксирање и преработка на минерални масла
Производство на основни хемикалии, ѓубрива и азотни соединенија, пластика во примарни форми и синтетички каучук во примарни форми
Производство на фармацевтски производи
Производство на гумени и пластични производи
Водовод, канализација и отстранување на отпадот и отстранување на загадувањето на животната средина
Собирање, третман и отстранување на отпадот; Обнова на супстанции (рециклирање, рециклирање на отпад)
Трговија на големо за професионални клиенти (со исклучок на моторни возила)
Превоз на патници и стоки во копнен транспорт, отстранување и транспорт во цевководи
авијација
телекомуникациите

Земјоделство | Расадници | Хортикултура | Шумарство | Риболов | професионален ловец

Земјоделство | Земја трговија | Одгледување на растенија | Сточарство винар
Расадници / Градинари Градинарство и пејсажи | Гробишта градинар | Расадници | Градинарство / хортикултура
Шумарство и сеча
риболов
професионален ловец

услуги

Musiklehrer | Musikunterricht | Ballettunterricht | Tanzunterricht
Künstler | Orchester | Schauspieler | Schriftsteller
Такси | Трансфер на аеродромот | возач на услуги
Туристички агенции / хотелски резервации / патни резервации тур-оператори
Забавни паркови | Забавни и забавни паркови
Базени Сауни | Солариуми | масажа Гарсониери
Фитнес студија | спортски клубови
Фризьорски и козметички салони | Студио за нокти | Чистење | Обезбедување претежно лични услуги | погребни
Чистење на текстил | Услуги за чистење за приватни домаќинства Градење на чистење | Оџак замав | други услуги за чистење | Дезинфекција и контрола на штетници
Фото галерии | фото лаборатории
Банки / осигурителни компании / Финансиски и осигурителни услуги (pawnshops / pawnshops види → Auction Houses)
Недвижен имот и домување | Агент за недвижнини Управување со имот | janitorial
Отпуштања и расчистување на домаќинствата
Копирај продавници | Секретарски и писмени услуги Центар за повици | Агенции за собирање | Организатор на изложба | Обезбедување на други економски услуги за бизниси и поединци
Преведувачи / преведувачи / толкувачи | Канцеларии за превод | Јазични настава / јазични училишта
Поштенски, курирски и експресни услуги
Училишта за возење | Училишта за пловење | лет училишта
превозот
Адвокатите | Нотари | Даночни консултантски компании | ревизори
Бизнис Консалтинг Администрација и управување со компании и бизниси | односи со јавноста и комуникација
Рекламирање и истражување на пазарот
Развој на софтвер | Програмирање | Софтвер / внатре
сервиси за информации
Медијација и трансфер на трудот
Социјална заштита | Нега / стари грижи | Високи моливи | домови
Безбедносни и безбедносни служби | Детективска
Комерцијално посредување за приватни и комерцијални потрошувачи (со исклучок на недвижен имот, уметност и антиквитети, моторни возила, бродови и авиони)
Складирање и обезбедување на други услуги за транспорт
Игри, обложување и лотарија

Медиумските компании

Издавачи | Информации и комуникација
Производство, дистрибуција и дистрибуција на филмови и телевизиски програми; кина; Студио за снимање и издавање музика
радиодифузери

Хотели и ресторани (угостителство)

Хотели, куќи за гости, конаци и други сместувачки капацитети
Ресторани, ресторани и друга гастрономија

Медицина | Аптеки | Аптеки | Лекари | Ветеринари | лаборатории

Аптеки | аптеките
Лекари | Медицински практики | Практики за немедицински практичари | Масажа практики | физиотерапија практики
Ветеринари / ветеринари | клиники за животни
Болници / клиники терапевтски објекти

Инженери / Архитекти | Проектант / ентериер

Архитекти | Дизајнери за внатрешни работи | Урбанистичко планирање архитекти | архитекти
Градежни инженери | Специјалист планер | Градежни материјали и тестирање на подлогата
Дизајнери за индустриски и дизајн на производи

истражување

Истражување и развој

Клубови и организации | Застапување | црквата и другите религиозни здруженија партии

Организации за хуманитарна помош и здруженија | организации за заштита на потрошувачите
Клубови и клубови
Црква и други религиозни здруженија
Застапување | Организации кои промовираат економски или политички интереси | политички партии

музеи

Музеи на уметноста Колекции на слики и скулптури
Музеи во замоци, палати, тврдини и археолошки локалитети
Музеи под отворено небо со збирки историски споменици и предмети од секојдневната култура | Музеи на етнологијата
Музеи на индустриска историја во историски фабрики | рудници
Музеи за урбана историја Музеи на лица од историја / уметници / поети / политичари итн.
Музеи за музичка историја, музички инструменти и музика
Музеј на возила: автомобили, мотоцикли и велосипеди
Музеи на воената историја
Музеи за часови | во историјата на мерење на времето
Музеи за порцелан и керамика

Животни и природни паркови

Зоолошки градини / паркови за животни Игра резерви
Ботанички градини / Природни паркови | Природни резервати / национални паркови

Објекти во градови / региони / земји Институции за образование, обука и понатамошно образование

Детски градинки | Училишта | Универзитети и други институции за образование, обука и понатамошно образование
Објекти во градовите | пожарна
Институции во сојузни држави / региони / региони
Државни институции
Градски книги | Библиотеки и архиви | Universitätsbibiliotheken

Стандарден внес во директориумот на компанијата:


Користете 8-20 карактери со големи и мали букви, броеви и специјални знаци.


Ако ја заборавите вашата лозинка или ја избришете вашата сметка, големиот водич ќе ве замоли да обезбедите доказ за вашиот идентитет за да одговорите на ова безбедносно прашање. Изберете прашање и не користете никакви интервали или специјални знаци за одговорот.
Безбедното прашање што сте го избрале ќе ви биде испратено по е-пошта по регистрацијата. Вашиот одговор на безбедносното прашање мора да биде запаметен, како и вашата само-доделена лозинка, бидејќи тие не се прикажани во областа на клиентите!Се согласувам и би сакал